Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii i-au vizitat pe copiii de la Casa de tip familial ,,Ştefania”
Poliția Satu Mare  - Joi, 15 Decembrie 2016

Siguranţa copiilor este o preocupare permanentă a poliţiştilor sătmăreni. Timpul şi energia pe care aceştia şi-o dedică în activităţi de informare cu privire la anumite riscuri de victimizare, dar mai ales numeroasele activităţi de educaţiei rutieră pe care le organizează şi le susţin, vin să confirme grija lor pentru copii încă de la cele mai mici vârste.

O astfel de activitate educativă a avut loc joi, 14 decembrie 2016,când poliţiştii i-au luat prin surprindere pe copiii aflaţi în plasament la Casa de Tip Familial ,,Ştefania” din Oar. Au spus prezent la întâlnirea cu cei 10 beneficiari ai casei, poliţişti din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Satu Mare, inspector principal Pişcoran Flaviu şi agent principal Moldovan Ioana, precum şi inspector principal Hrihorişan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

Întâlnirea a avut un dublu scop, pe de o parte de a transmite cele mai importante informaţii referitoare la circulaţia copiilor în calitate de pietoni şi biciclişti, activitatea fiind susţinută cu succes de către cei trei poliţişti prezenţi, iar pe de altă parte de a oferi membrilor din familia ,,Ştefania” posibilitatea de a exersa mersul pe bicicletă şi chiar de a folosi acest mijloc de transport de către cei 5 elevi care au vârsta legală de peste 14 ani necesară pentru a pedala pe drumurile publice. În acest sens, au venit în întâmpinarea acestei nevoi Rotaract Satu Mare şi firma Lebăda SRL care au oferit copiilor două biciclete prin reprezentantul acestora prezent la întâlnire, domnul Paşca Cristian, medierea și mediatizarea întâlnirii fiind asigurate de site-ul on-line presasm.

După demonstrarea cunoştinţelor teoretice privind regulile pe care trebuie să le respecte bicicliştii şi pietonii, copiii şi-au arătat şi abilităţile practice de a merge cu bicicleta, spre bucuria tuturor celor prezenţi. Cu acest prilej poliţiştii au distribuit şi materiale informativ-preventive precum şi veste reflectorizante celor prezenţi.

Tags: actiune de prevenire  casa de tip familial  oar  
2250 vizite
Distribuie pe